16 i el 17 d’octubre a Godella. II Jornades per la Terra i l’ Agorecologia

cartell-agrofever-2015

Agrofever, Camí de l’Horta i la Regidoria de Medi Ambient tornaran a unir-se per a posar en marxa la segona edició de les Jornades per la Terra i l’Agroecologia. Els pròxims dies 16 i 17 d’octubre, els menjadors escolars ecològics seran l’eix central al voltant del qual girarà el cap de setmana. Les jornades permetran conèixer els beneficis dels menjadors ecològics, la importància del consum d’aliments de temporada i dels canals curts de comercialització. Per fer-ho, la presidenta de l’associació Menjadors Ecològics de Catalunya, Nani Moreno, oferirà diferents sessions didàctiques, entre les quals la xarrada inaugural. Serà el divendres 16, a les 18.30 h, i portarà per títol: Volem tenir un menjador ecològic en la nostra escola? Motivacions i dificultats a l’hora de fer un canvi de model. També hi participaran Susanna Ferrando, llauradora agroecològica de Godella, i Empar Martínez, en representació del projecte d’agrobotiga Camí de l’Horta i especialista en salut i alimentació natural. A les 20.30 h, tindrà lloc la presentació de l’associació Horta Encesa i es completarà el dia amb una picadeta. Aquestes xarrades es realitzaran al saló d’actes de Serveis Socials.

El dissabte 17, l’activitat es traslladarà a alMatadero. A les 9.30 h, tindrà lloc una taula redona sobre les diferents experiències de menjadors escolars ecològics, en què Nani Moreno exposarà el projecte de central de compres del Maresme i es donarà a conèixer l’experiència del col·legi públic Pare Català de Benimaclet. A les 14 hores, es farà una parada en la qual tots aquells que ho desitgen podran menjar una paella vegetariana (inscripcions: 5 €, en info@camidelhorta.com). Per a acabar les jornades, a les 16 h, es projectarà el documental El plat o la vida, dirigit per Nani Moré i, a continuació, es farà l’acte de cloenda.

«Els menjadors escolars ecològics, a més de saludables, poden ser un motor per a potenciar la producció d’aliments a escala local i per a consolidar els circuits curts de comercialització», comenta l’organització d’aquestes jornades, les quals tindran un caràcter gratuït.

Vos refresquem amb el documental ‘El Plat o La Vida’ de Nani Moré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s